Φόρτωση Εκδηλώσεων

Εκδήλωση με αφορμή την 70η επέτειο του ΟΗΕ, για την παρουσίαση της 2ης Έκδοσης των συμπερασμάτων του Διεθνούς Συνεδρίου του με θέμα “The U.N. in the 21st century: The role and selection of the Secretary General of the United Nations” 12 Απριλίου 2015, ΑθήναΤο ΙΝΕΡΠΟΣΤ, με αφορμή την 70η επέτειο του Ο.Η.Ε. και την επικείμενη εκλογή Γενικού Γραμματέα το 2016, παρουσίασε σήμερα, στους επικεφαλής του Διπλωματικού Σώματος στην Ελλάδα, σε στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών και διακεκριμένους διεθνολόγους, τη 2η Έκδοση των συμπερασμάτων του Διεθνούς Συνεδρίου που είχε διοργανώσει το 2010, προς τιμήν του τ. Γενικού Γραμματέα κυρίου Perez de Cuellar, με θέμα “The U.N. in the 21st century: The role and selection of the Secretary General of the United Nations”.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου το 2010, 21 διακεκριμένοι διπλωμάτες από 19 χώρες, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν διατελέσει πρέσβεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε περιόδους εκλογής Γενικού Γραμματέα, συζήτησαν το θέμα του ρόλου του Γενικού Γραμματέα και της μεθόδου επιλογής του και κατέληξαν σε συγκεκριμένες προτάσεις για μια διαδικασία δημοκρατικής, διαφανούς και αξιοκρατικής επιλογής.
Στη σημερινή εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΙΝΕΡΠΟΣΤ κ. Γεράσιμος Δ. Αρσένης και την παρουσίαση έκανε ο κ. Σωτήρης Μουσούρης, Αντιπρόεδρος του ΙΝΕΡΠΟΣΤ και τ. Επίκουρος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Στις εμπειρίες του από τη διαδικασία εκλογής του τελευταίου Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ αναφέρθηκε ο πρέσβης κ. Αδαμάντιος Βασιλάκης, επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ την περίοδο 2002-2007.
Οι ομιλητές τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία που αποκτούν σήμερα το αξίωμα και οι ευθύνες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων που απαιτούν ριζικές αλλαγές στο διεθνές πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σύστημα.
Η Έκδοση έχει ήδη προωθηθεί προς τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες των Κρατών – Μελών του ΟΗΕ και μπορείτε να τη βρείτε και στην ιστοσελίδα του ΙΝΕΡΠΟΣΤ www.inerpost.gr

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn